Projecten

 
 
MDV rendering

Stuurhuis Pilotschip  MDV

In samenwerking met de Stichting Masterplan Duurzame Visserij werken wij aan het verduurzamen van het nieuwe innovatieve vissersschip. Na onderzoek is duidelijk geworden dat het stuurhuis duurzaam in composiet uitgevoerd kan worden.

Gevolg van het toepassen van composiet is een gewichtsreductie van 50% op het stuurhuis. Bovendien vermindert het onderhoud van het schip door het uitblijven van roestvorming. Deze voordelen komen ten goede aan de doelstelling van het project: vermindering van kosten! 

Laadschep

Door gewichtsvermindering is voor de composiet laadschep een interessante businesscase ontstaan. Het gewonnen gewicht wordt gebruikt om de capaciteit van de laadschep te verhogen. Dit leidt tot een rendementsverbetering op de totale machine van 10%.


Magenta Innovations heeft voor dit project de businesscase begeleiding op zich genomen en een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Tezamen met de projectpartners is dit bekroond met een JEC award in 2015. Hiermee hebben we internationale erkenning gekregen voor deze innovatie!

verbuggen

Machineonderdeel

Verbruggen Emmeloord B.V. is een gerenommeerde Nederlandse fabrikant van oplossingen voor het palletiseren van stukgoed in diverse verpakkingen en afmetingen. Wereldwijd worden de systemen succesvol toegepast in diverse agrarische en industriële markten. 

Door de kleppen die in de machine worden gebruikt in composiet uit te voeren is veel gewicht bespaart. Gevolg van deze innovatie is dat de machine 3 keer sneller kan draaien!

Condor_landbouwspuit

agrifac

Met composieten kun je licht en sterk construeren! Voor Agrifac Machinery BV werken wij aan de vernieuwing van hun spuitbomen. Efficiency is belangrijk in de landbouw en daarom wil men graag langere ‘bomen’ op de machines hebben. 

Voor deze klant hebben wij prototypes gebouwd die een substantiële gewichtsbesparing opleveren binnen een sterke en stijve constructie.

IMG_8308-Edit

Nestlerr stoel voor Livande

Magenta Innovations ontwierp en engineerde de Nestlerr. Een stoel die past in het nieuwe werken: door de vormgeving en bekleding wordt geluid afgevangen en wordt het mogelijk om in een kantoortuin je eigen rustige werkplek te creëren. Het tafeltje is wegklapbaar en in de stoel is een stopcontact voor het opladen van apparatuur aanwezig. Kortom een stoel met veel functionaliteit.

Een herziening van de materialisatie maakt dat de stoel nu helemaal recyclebaar te produceren is en daarmee ook de kostprijs stevig is gedaald!

 

Duobond_Thumbnail 1

Reparatiebrug Duobond

Wij hebben in opdracht van Duobond het re-design van hun reparatiebrug, genaamd platform Iris, op ons genomen.

Dit platform is een samenstelling van kunststof-, RVS-, rubber- en elektronicadelen die een geheel vormen en wordt gebruikt bij het repareren van autoruitschade.