Product Development

Wij zorgen ervoor dat uw innovatie toegevoegde waarde krijgt. Door slim te ontwerpen en te engineeren realiseert Magenta Innovations ontwikkelstappen die er voor u toe doen. Methodisch werken is een van onze belangrijkste speerpunten. Wij hechten aan het werken met een ontwerp- en projectmanagementmethode. Hiermee worden de verwachtingen over en weer gemanaged en veranderingen in het proces gecommuniceerd. Vaak begint een traject met een onderzoek naar haalbaarheid of  business-case. Als er commerciële mogelijkheden zijn voor uw product kan de ontwikkeling starten. 

Engineering

Uw product voorzien wij van verbeteringen in constructie en vorm met in het achterhoofd de voordelen die composieten bieden. Daarnaast denken wij, in een vroeg stadium, mee over de produceerbaarheid tegen een goede kostprijs.

In huis kunnen wij zorgdragen voor:

  • FEM analyse | structural analysis
  • Laminaat opbouw
  • Modal analysis
  • Thermal calculations

3D design

 

Magenta Innovations beschikt over 2D en 3D software om modellen te maken, voor uw product of mallen.

Prototyping

In een ontwikkelingstraject is het aan te raden in verschillende stadia gebruik te maken van prototypes. Hiermee is te zien en te voelen waar het ontwerp naartoe gaat en ook of het concept werkt. Hierdoor is het mogelijk in een vroeg stadium, voordat er vervolgstappen worden gezet, de goede beslissingen te nemen.

Magenta Innovations heeft geïnvesteerd in verschillende manieren van prototyping. Voor het grote werk hebben we de beschikking over een digitale draaibank en een cnc-freesbank. Om de modelmakerij compleet te maken is er een 3d-printer om ook via rapid-prototyping snel een schaalmodel en/of werkend model te maken. Daarnaast beschikken wij over een Votsch oven waarin curingscycli kunnen worden geprogrammeerd. 

Testing

Na de ontwikkeling op de tekentafel en het bouwen van een prototype wordt het tijd om het product te testen. Worden de vooraf gespecificeerde eisen en wensen aan het product gehaald? Daar kom je achter in de praktijk!

Om terechte conclusies aan je test(en) te kunnen verbinden is het belangrijk om een goed testplan te schrijven en uit te voeren. Magenta Innovations heeft ervaring met deze fase van de productontwikkeling en zet deze graag voor de innovatie in.