Werkwijze

U bent op zoek naar overzicht? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Producten worden steeds complexer, de druk op een snelle marktintroductie wordt hoger terwijl de concurrentie steeds vaker uit het buitenland komt. Bovendien worden afnemers steeds kritischer op de kwaliteit en duurzaamheid van een product.

Innovatieve processen moeten leiden tot een product dat vermarktbaar is. Vaak wordt bij innovatieprocessen de nadruk gelegd op het vinden van een creatieve (vaak technische) oplossing voor een probleem. Magenta Innovations kiest daarom voor een paradoxale aanpak: een goed product maar ook een goede businesscase zijn nodig voor een succesvolle introductie van een product of applicatie.

Werken met vezel versterkte kunststoffen (vvk) betekent keuzes maken binnen heel veel mogelijkheden. Composiet is een verzamelnaam voor vele materialen die uiteindelijk in de productie kunnen worden gebruikt. Ook in het realiseren van degelijke, maakbare constructies zijn veel opties. Juist bij het benoemen van de keuzes kan het Magenta Innovations u begeleiden. Dit alles natuurlijk met een goede businesscase in het achterhoofd.

Wij onderscheiden verschillende fasen in een innovatietraject:

  • Vooronderzoek om de mogelijkheden van de technische en economische ontwikkelbaarheid te toetsen;
  • Uitwerken concept en businesscase;
  • Engineering en detaillering;
  • Prototyping en testen;

Subsidies

Voor productinnovaties zijn vaak subsidies verkrijgbaar. Een subsidie kan juist dat laatste zetje geven aan de introductie van uw product. Wij informeren u graag over het verkrijgen van subsidies.

Conclusie: Magenta Innovations bouwt met u stap voor stap aan het realiseren van uw businesscase.